top of page

The architecture aims to become a spark in a broken community. The bold futuristic form represent pride in the neighborhood and hope for a better tomorrow.

To avoid creating a hollow

sculpture without function,

the design started with the

circulations, programs ,and

greenspaces.

Elevated gardens connect the

building from the exterior, allowing

public to enjoy a unique view of the

rail tracks and the views beyond.

Programs are divided

based on accessibility and

noise. Different zones

are connected through

walkways with views

to the gardens.

Ground floor utilizes the

road in the middle as

drop-off zone for either

children, elders, or rented

devices.

Second floor connects

with a bridge and

create a café with

views of the city and

the roof gardens.

Corners are opened to

invite pedestrians,

creating a plaza,

amphitheater, and lawns

for entertainment.

The architecture acts as a

system inviting and bringing

the community together,

introducing unique

experiences as an internet

center for the future.

Openings of the building

envelope are carefully chosen

to balance views, natural

light, and noise reduction.

Elements of industrial Chicago

are implemented in structure and

interior design.

Roof garden promotes

community and growth,

aiming for a brighter future.

INTERNET CENTER | CHICAGO, USA
W/ IMANI JACKSON

Arboretum Center Logo.jpg

ARBORETUM CENTER | CHAMPAIGN, USA
EARL PRIZE NOMINEE (2017)

Nothing is more beautiful

than nature itself. Rather

to conquer it, why not

enhance it?

To hide the architecture

within nature, the façade

reflects the surroundings and

trees into waving colors.

Building forms are

stretched apart to create

views and strengthen

circulation experience. The

lake and gardens can be

glimpsed upon entering.

As seasons pass by, the beauty

of nature becomes the beauty

of the architecture.

Chicago Library Logo.jpg

PUBLIC LIBRARY | CHICAGO, USA
EARL PRIZE NOMINEE (2017)

The architecture aims to

become a sanctuary for the

people of Chicago, testing

unique ways to allow users

experience peace.

Building is elevated from

ground to create a public

pocket garden connecting

the street corner.

By using holed steel meshes

as façade, the users are

protected from the noise

and pressure of the city.

Selected views of exterior

allow users to focus on

within to find peace.

Garden on the ground floor

allows the building to give

back to the neighborhood,

providing a corner of peace

within the busy city.

Farmer's Market Logo.jpg

FARMER'S MARKET | CHAMPAIGN,IL USA
RE-IMAGINED

The site sits across a

future park in downtown 

Champaign, a town

surrounded by flat fields

of corns and infinite horizon.

To create flexible

programs, stalls can be

moved around to carve

out new experiences.

Simple interior create

large open space for the 

community. The East facade can

be opened up to connect

with the street and park.

Interesting experiences can be

recreated, such as walking in a 

corn maze.

Interior tries to capture

the abstraction of the local

landscapes and views.

Boutique Hotel Logo.jpg

BOUTIQUE HOTEL | CHAMPAIGN,IL USA
EARL PRIZE 1ST PLACE

The project is located in downtown Champaign and aims to become a destination throughout the seasons, providing users comforting experience

and connection to nature.

Boutique Hotel 001.jpg

1st Floor: Porte Cochere, Lobby, Central Stair

2nd Floor: Restaurant, Lounge, Office

3rd Floor: Elevated Garden, Infinity Pool, Bar & Gym

4th - 7th Floor: Rooms, Suites, Roof-top Bar

Room interiors use natural materials, large glazing for views, and movable panels to hide the entry and restroom.

The elevated interior garden on the 3rd floor is the main attraction. It is open to both room guests and public. The controlled climate allow greenery in all seasons.

The brick-gap wall blocks the view at first, then surprises guests as they turn the corner. 

Hotel guests may relax in suspended "nest"s, overlooking the garden beneath. 

Different strategies were used to achieve a sustainable and natural environment. Stack ventilation, daylighting, and vegetation are central elements in the design.

As a Capstone Project, future studies regarding code, structure, and HVAC were done and implemented into the overall design.

Exterior façade "borrow"

local and natural materials from

the surrounding buildings.

The central atrium connects the building as a whole. Water wall and brick-gap wall diffuses the noise.

The project aims to promote connection to natural elements and to discover new possibilities for public spaces of a boutique hotel.

Photography Logo.jpg

PHOTOGRAPHY & SKETCH

My travels has been the major source of inspiration. I learned: the power of architecture can only be fully grasped by physical experiences.

By visiting different masterpieces, I have new understandings for the use of light, materials, circulation and greenery in design.

Pencil-Sketch of Wood Detail

2016

I will continue to learn and experiment different ways to make architecture become part of nature, improving overall well-being.

bottom of page